De kunstwandelroute 'het Groene Lint’ is een natuurkunstwerk van de Amsterdamse kunstenaar Annet Bult en wordt momenteel aangeplant. Het duurt nog drie tot vijf jaar voordat de heggen daadwerkelijk gevlochten kunnen worden en in volle pracht en praal te bewonderen zijn. Bij de heggen worden ook ook bloemen, kruiden en bes-dragende struiken geplant, zodat er een kleurrijk geheel ontstaat dat in ieder seizoen straalt.

Het Eersels deel van de route is inmiddels aangeplant en binnenkort wordt de heggenreeks voortgezet op het grondgebied van de gemeente Veldhoven. In het ontwerp van Annet Bult eindigt de wandelroute rond het Van Abbemuseum in Eindhoven. Hier wordt met vormsnoei de Eerselse Mariakapel in het groen nagemaakt. 

Meer informatie kun je lezen via de website kunstroutehetgroenelint.nl

Kunstroute het Groene Lint is mede mogelijk gemaakt met subsidie van provincie Noord-Brabant

Het Groene Ei

Het kunstwerk ‘Het Groene Ei’ is van de Arnhemse kunstenaar Marcel Smink staat bij de Ovonde, ter hoogte van de Nieuwstraat in Eersel. Het kunstwerk staat symbool voor de innovatieve kracht van de regio zowel in de landbouw en veeteelt, maar ook in een breed scala aan innovatieve bedrijven in de regio. Tegelijkertijd fungeert ‘Het Groene Ei’ in vorm en constructie als tegenhanger van ‘de Blob’ in Eindhoven. Het groene ei is het beginpunt van kunstroute het Groene Lint en het het eerste kunstwerk dat geplaatst is.  

Het kunstwerk ligt op een betonnen plateau met een laag van Kempisch zand dat kenmerkend is voor de arme landbouwgronden van de streek. In het plateau is een uitsparing gemaakt voor een meerstammige zwarte els. Deze boom verwijst naar de gevlochten heggen van 'het Groene Lint’ en biedt bescherming aan het kwetsbare ‘Groene Ei’. Bovendien drukt de meerstammige boom de wederzijdse verbondenheid tussen de stad en het platteland. 

Janus

Op dinsdag 14 december is het kunstwerk ‘Janus’ van de Tilburgse kunstenaar Sjef Voets geplaatst. Het kunstwerk staat ter hoogte van de drie waterpoelen nabij buurtschap de Hees in Eersel. 

‘Janus’ was een van de oudste Romeinse goden, de god die afgebeeld werd met twee gezichten. Het beeld is ruim 2.50 meter hoog en verbeeldt het thema van tweezijdigheid. De twee gezichten kijken elk een andere kant op. Het kijkt voorwaarts en achterwaarts, richt zijn blik op waar je vandaan komt en waar je naar toe gaat. 

Nieuws

Er zijn op dit moment geen actuele nieuwsberichten.