In samenwerking met Band op Spanning plaatsen we in april de eerste Slimme Bandenpomp in onze gemeente. De pomp is te vinden en gratis te gebruiken bij ‘Lang Parkeren’ op de Hint. De Slimme Bandenpomp zorgt dat het oppompen van je autobanden goed gebeurt én rekent direct uit wat je bespaart aan brandstof, bandenslijtage en CO2-uitstoot. 

De Slimme Bandenpomp is niet onopgemerkt gebleven!

Zo zegt inwoner Frans van Alebeek over de pomp: "Ik wil jullie, bestuur en ambtenaren, complimenten geven voor het initiatief van de Paal Bandenspanning! Ik heb er al 2 keer gebruik van gemaakt!’"

Heb jij al gebruik gemaakt van de pomp?

Uit onderzoek blijkt dat meer dan 60% van de automobilisten na het oppompen van hun autobanden bij tankstations, met de verkeerde bandenspanning wegrijdt. Hierdoor ontstaat er onnodig extra CO2 uitstoot, brandstofverbruik, bandenslijtage en auto’s hebben een langere remweg. Uiteindelijk heb jij als automobilist ook meer kosten dan nodig. Dat is zonde. Het oppompen van banden kan namelijk beter en slimmer. Met de Slimme Bandenpomp van Band op Spanning kun jij nu schoner de weg op en voorkom je versleten banden.

Eenvoudig, duurzaam en gratis

De Bandenpomp is gemaakt van duurzaam materiaal en werkt geheel op zonne-energie. Je kunt de pomp eenvoudig en 24 uur per dag gratis gebruiken. Vul je kenteken in op het touchscreen display en de pomp berekent welke bandspanning optimaal is voor jouw auto. Het touchscreen helpt je met de juiste instellingen, geeft tijdens gebruik weer wat er gebeurt en na afloop zie je direct de besparingen in euro’s (dat is al snel 21,50 per keer), liters brandstof en verminderde uitstoot. Je ziet dus direct hoe jij je steentje bijdraagt aan het milieu en je eigen portemonnee!

Een mooi initiatief vindt wethouder Steven Kraaijeveld: “als we het probleem van onderspanning oplossen bespaart Nederland jaarlijks 200 miljoen liter brandstof, 750.000 banden, 400.000 ton CO2 uitstoot en 400 miljoen euro. Hier werken we in Eersel graag aan mee. Ik moedig dan ook dat iedere automobilist in de gemeente aan om gebruik te maken van de pomp!”

Over Band op Spanning

De organisatie Band op Spanning bestrijdt de vervuiling en negatieve gevolgen die automobiliteit met zich meebrengt. Er staan inmiddels meer dan 125 Slimme Bandenpompen in Nederland. Wil je meer weten? Kijk op www.bandopspanning.nl(externe link).