In samenwerking met Band op Spanning plaatsen we in april de eerste Slimme Bandenpomp in onze gemeente. De pomp is te vinden en gratis te gebruiken bij ‘Lang Parkeren’ op de Hint. De Slimme Bandenpomp zorgt dat het oppompen van je autobanden goed gebeurt én rekent direct uit wat je bespaart aan brandstof, bandenslijtage en CO2-uitstoot. 

De Slimme Bandenpomp is niet onopgemerkt gebleven!

Zo zegt inwoner Frans van Alebeek over de pomp: "Ik wil jullie, bestuur en ambtenaren, complimenten geven voor het initiatief van de Paal Bandenspanning! Ik heb er al 2 keer gebruik van gemaakt!’"

Heb jij al gebruik gemaakt van de pomp?

Uit onderzoek blijkt dat meer dan 60% van de automobilisten na het oppompen van hun autobanden bij tankstations, met de verkeerde bandenspanning wegrijdt. Hierdoor ontstaat er onnodig extra CO2 uitstoot, brandstofverbruik, bandenslijtage en auto’s hebben een langere remweg. Uiteindelijk heb jij als automobilist ook meer kosten dan nodig. Dat is zonde. Het oppompen van banden kan namelijk beter en slimmer. Met de Slimme Bandenpomp van Band op Spanning kun jij nu schoner de weg op en voorkom je versleten banden.