De gemeente heeft in samenwerking woningstichting WSZ het mogelijk gemaakt om op vier locaties tijdelijk enkele verplaatsbare woningen te plaatsen. Het gaat om kant-en-klare woningen van WSZ die geschikt zijn voor één- en tweepersoonshuishoudens. De woningen zijn ongeveer 30 vierkante meter groot. Ze bestaan uit twee ruimtes: een woonkamer-keuken-slaapkamer en een badkamer. De woningen zijn duurzaam: goed geïsoleerd, gasloos en voorzien van drie zonnepanelen. 

Locaties

  1. Postelseweg in Eersel
  2. De Kranenpoel in Knegsel
  3. Kerkberg in Vessem
  4. Kuilenhurk in Eersel

Tijdelijke huurwoningen Postelseweg Eersel

Op de Postelseweg in Eersel zijn de eerste twaalf tijdelijke sociale huurwoningen geplaatst. De woningen zijn geschikt voor één of tweepersoons huishoudens. En bedoeld om om ruimte te bieden speciaal aan starters, urgent woningzoekenden (bijv. mensen in scheiding) en statushouders. Naar verwachting nemen half april de eerste bewoners hun intrek in de verplaatsbare woningen in Eersel. 

 

Tijdelijke woningen in Vessem en Knegsel

Voor de woningen in Vessem en Knegsel is de inschrijftermijn ondertussen ook verlopen. De woningen zijn door WSZ uitgegeven. Dit is deels gebeurd op basis van de inschrijftermijn en deels door loting onder de geïnteresseerden. Ook hier zijn enkele woningen toegekend aan urgent woningzoekenden en/of statushouders. Naar verwachting kunnen half mei en begin juni 2024 de eerste bewoners in Vessem en Knegsel hun intrek nemen. 

Meer informatie

Zodra er meer bekend is over de laatste verplaatsbare woningen, vermeldt WSZ dit ook op hun website. Heb je interesse in een woning? En sta je nog niet ingeschreven als woningzoekende bij WSZ? Dan raden wij je aan dit alvast te doen. Dit kan op de website wooniezie.nl.

Website WSZ