Wat is het?

De gemeente heft toeristenbelasting, omdat toeristen gebruik maken van voorzieningen in de gemeente. Ondernemers die een slaapplek aanbieden aan toeristen betalen de toeristenbelasting.

Als u een slaapplek aanbiedt in uw hotel, bed & breakfast, recreatiewoning of camping, krijgt u een aanslag toeristenbelasting. U kunt dit bedrag doorberekenen aan de toerist die bij u overnacht.

Als uw gasten in dezelfde gemeente wonen als waar uw bedrijf zit, hoeft u geen toeristenbelasting te betalen voor uw gasten.

Hoe werkt het?

U krijgt van de gemeente in april een bericht met een verzoek tot aangifte toeristenbelasting over het voorgaande jaar. Op basis hiervan ontvangt u een aanslag.

Als u het niet eens bent met de aanslag dan kunt u hiertegen binnen zes weken na dagtekening van het aanslagbiljet een bezwaarschrift indienen. Stuur uw bezwaar binnen 6 weken na de datum op het aanslagbiljet naar de gemeente, ter attentie van de heffingsambtenaar, postbus 12, 5520 AA Eersel.

Om het formulier aangifte toeristenbelasting in te vullen heeft u als inwoner DigiD nodig en als organisatie eHerkenning. Heeft u nog geen DigiD of eHerkenning? Vraag dit dan aan via www.digid.nl of www.eherkenning.nl. Als organisatie heeft u voor dit formulier eHerkenning niveau 3 nodig. 

Wat kost het?

De belasting wordt berekend over de vergoeding van de overnachtingen die u heeft ontvangen.

Het tarief bedraagt:

  • Voor een hotel, motel of 'Bed and Breakfast' 2,5%
  • Voor overige accommodaties 6,5%

Heeft deze informatie je geholpen?