Wat is het?

Omdat toeristen gebruik maken van de voorzieningen in de gemeente, heft deze toeristenbelasting. Ondernemers die een slaapplek aanbieden aan toeristen betalen deze belasting, maar je kunt deze doorberekenen aan de toeristen die bij je overnachten. Als je een slaapplek aanbiedt in jouw hotel, bed and breakfast, recreatiewoning of op jouw camping, krijg je een aanslag toeristenbelasting.

Let op: als de gasten in dezelfde gemeente wonen als waar jouw bedrijf zit, hoef je geen toeristenbelasting te betalen.

Hoe werkt het?

De gemeente stuurt je elk jaar in april een bericht met een verzoek tot aangifte toeristenbelasting over het voorgaande jaar. Om het formulier aangifte toeristenbelasting in te vullen heb je als inwoner DigiD nodig en als organisatie eHerkenning. Als je deze nog niet hebt, kun je deze aanvragen via www.digid.nl of www.eherkenning.nl. Als organisatie heb je voor dit formulier eHerkenning niveau 3 nodig.

Als je de aangifte hebt ingediend, krijg je van de gemeente een aanslag die is gebaseerd op deze aangifte. Als je het niet eens bent met de aanslag kun je binnen zes weken na de dagtekening van het aanslagbiljet een bezwaarschrift indienen. Je kunt dit bezwaarschrift sturen naar:
Gemeente Eersel 
t.a.v. de heffingsambtenaar
Postbus 12 
5520 AA Eersel

Wat kost het?

Wij berekenen de belasting over de vergoeding die je hebt ontvangen voor de overnachtingen. Het tarief:

  • Voor een hotel, motel of bed and breakfast 2,5%
  • Voor overige accommodaties 6,5%

Heeft deze informatie je geholpen?