Hoe werkt het?

Oud papier en karton wordt gescheiden opgehaald, zodat het hergebruikt kan worden. Het is daarom belangrijk dat je geen plastic of bewerkt papier bij het oud papier / karton doet. Deze kunnen vanwege het kunststof laagje niet verwerkt worden.

Het oud papier wordt in het grootste gedeelte van de gemeente gratis aan huis opgehaald, met behulp van een container. Daarnaast mag incidenteel papier in een doos worden aangeboden. Het ophalen van oud papier door firma Box staat in Mijnafvalwijzer(externe link). Er zijn verenigingen die zelf ophalen en locaties waar papier gebracht moet worden. Deze staan niet in de afvalwijzer vermeld.

Klachten/meldingen

Je kunt met klachten of meldingen over het ophalen van oud papier contact opnemen met de inzamelaar Box via telefoonnummer (040)2532378.

Tips

Je kunt voorkomen dat je ongewenst (reclame)drukwerk ontvangt met de antireclamesticker. Deze kun je gratis bij de receptie van het gemeentehuis te Eersel krijgen.

Inzameling in de kernen

Duizel

Derde zaterdag van de maand. In augustus wordt geen oud papier opgehaald.

Eersel

In het centrum Eersel om de twee weken (in de oneven weken) op woensdag behalve in de hierna genoemde wijken/straten:

  • Dijkgroavers tweede vrijdag van de maand
  • Zuidereind tweede vrijdag van de maand
  • Kortkruis, Pikhoek, Rosheuvelsedijk en Stokkelen vierde maandag van de maand. Bij Buurschap Schaak kunt u uw oud papier kwijt in een container welke staat bij Paardensportcentrum De Kempen, Molenveld 5 op de volgende datums: 16 januari, 6 februari, 13 maart, 17 april, 22 mei, 26 juni, 31 juli, 4 september, 9 oktober, 13 november en 18 december

Knegsel

Derde donderdag van de maand.

Steensel/Hees

Tweede donderdag van de maand.

Vessem

Tweede vrijdag van de maand. Op vrijdag vanaf 12.00 uur tot en met zaterdag 15.00 uur in de oneven weken, kunt u uw oud papier ook kwijt in een container welke staat op het adres Wilhelminalaan 29 in Vessem.

Wintelre

Tweede zaterdag van de maanden januari, maart, mei, juli, september en november. In de overige maanden kunt u op de tweede zaterdag van de maand, uw oud papier ook kwijt in een container welke staat op het adres Bremveld 10 in Wintelre.

Scheidingswijzer

Heeft deze informatie je geholpen?