Hoe werkt het?  

Oud papier en karton wordt gescheiden opgehaald, zodat het hergebruikt kan worden. Het is daarom belangrijk dat je geen plastic of bewerkt papier bij het oud papier / karton doet. Deze kunnen vanwege het kunststof laagje niet verwerkt worden.

Het oud papier wordt in het grootste gedeelte van de gemeente gratis aan huis opgehaald, met behulp van een container. Daarnaast mag incidenteel papier in een doos worden aangeboden. Het ophalen van oud papier door firma Box staat in Mijn Afvalwijzer. Er zijn verenigingen die zelf ophalen en locaties waar papier gebracht moet worden. Deze staan niet in de afvalwijzer vermeld.

Klachten/meldingen

Je kunt met klachten of meldingen over het ophalen van oud papier contact opnemen met de inzamelaar Box via telefoonnummer (040)2532378.

Papiercontainer

Heb je nog geen container? Neem dan contact op met het milieu informatie centrum via 0800-0230336 of www.miconline.nl 

Tips

Je kunt voorkomen dat je ongewenst (reclame)drukwerk ontvangt met de antireclamesticker. Deze kun je gratis bij de receptie van het gemeentehuis te Eersel krijgen.

Duizel

Derde zaterdag van de maand. In augustus wordt geen oud papier opgehaald.

Eersel

In het centrum Eersel om de twee weken (in de oneven weken) op woensdag behalve in de hierna genoemde wijken/straten:

  • Dijkgroavers tweede vrijdag van de maand. (augustus niet)
  • Zuidereind tweede vrijdag van de maand
  • Postelseweg, Kortkruis, Pikhoek, Rosheuvelsedijk en Stokkelen vierde maandag van de maand.
  • Bij Buurschap Schaak kun je oud papier kwijt in een container welke staat bij Paardensportcentrum De Kempen, Molenveld 5 op de volgende datums: 13 januari, 4 februari, 23 maart, 4 mei, 1 juni, 22 juli, 10 augustus, 14 september, 19 oktober, 23 november en 28 december.

Knegsel

Derde donderdag van de maand.

Steensel/Hees

Tweede donderdag van de maand. 9 mei 2024 is verzet naar 2 mei 2024

Vessem

Tweede vrijdag van de maand. 

Op vrijdag vanaf 9.00 uur tot en met zaterdag 12.00 uur in de oneven weken, kun je oud papier ook brengen naar een container welke staat op het adres Wilhelminalaan 29 in Vessem.

Wintelre

Tweede zaterdag van de maanden januari, maart, mei, juli, september en november. 
In de overige maanden kun je op de tweede zaterdag van de maand oud papier brengen naar een container welke staat op het adres Bremveld 10 in Wintelre.

Scheidingswijzer