Wat is het?

Gemeente Eersel maakt gebruik van de app: AfvalWijzer. Hierin is veel informatie te vinden over afval- en grondstoffen. De inzameldata zijn overzichtelijk weergegeven en met notificaties worden de inzamelmomenten extra onder de aandacht gebracht. Met scheidingsinformatie, handige tips en het laatste nieuws in de app, blijf je altijd op de hoogte van het afval- en grondstoffensysteem in gemeente Eersel.

Functies van AfvalWijzer:

De AfvalWijzer heeft meer functies en biedt meer gebruiksvriendelijkheid. Met deze app maken we het inzamelen van afval makkelijker en overzichtelijker voor inwoners van de Kempengemeenten.

  • Overzichtelijke weergave ophaaldata: Zie in één oogopslag welk afval op welke dag ingezameld wordt
  • Notificaties: Ontvang meldingen van aankomende inzamelmomenten en stel zelf in wanneer je deze herinnering krijgt op je smartphone of in je mailbox.
  • Pushberichten: Soms is de inzameling tijdelijk anders, of kunnen inzamelwagens bijvoorbeeld niet uitrijden vanwege hevige sneeuwval. In die situaties ontvang je een melding en bericht hierover op je smartphone of in je mailbox.
  • Met de scheidingsinformatie heb je alle informatie over afval en grondstoffen in gemeente Eersel altijd paraat. Met informatie over restafval, gft, PMD, papier en karton, glas, textiel, luiers, de milieustraten, grofvuil, en elektrische apparaten.
  • Via het AfvalABC kun je zien welk afval in welke zak gedaan moet worden
  • Tips: In de AfvalApp vind je handige tips voor hergebruik, recycling en het voorkomen van afval
  • Locaties containers: Vind de dichtstbijzijnde container voor glas, textiel en luiers via de kaart met de locaties bij jou in de buurt

Afvalkalender

Toch nog liever een papieren jaarkalender met inzameldata? Deze is eenvoudig te downloaden op de pagina “Jaaroverzicht” Download via www.mijnafvalwijzer.nl jouw persoonlijke afvalkalender (pdf) en print de kalender uit. Lukt het u niet om te downloaden of printen neem dan contact op met de gemeente via (0497)531300.

Downloaden van de app

Download de gratis app via de Appstore (iPhone) of de Google Playstore (Android).

Afvalwijzer

De informatie in de app is ook te bekijken via de website: www.mijnafvalwijzer.nl

Heeft deze informatie je geholpen?