Wat is het?

Gemeente Eersel maakt gebruik van de app: AfvalWijzer. Hierin is veel informatie te vinden over afval- en grondstoffen. De inzameldata zijn overzichtelijk weergegeven en met notificaties worden de inzamelmomenten extra onder de aandacht gebracht. Met scheidingsinformatie, handige tips en het laatste nieuws in de app, blijf je altijd op de hoogte van het afval- en grondstoffensysteem in gemeente Eersel.

Functies van AfvalWijzer:

De AfvalWijzer heeft meer functies en biedt meer gebruiksvriendelijkheid. Met deze app maken we het inzamelen van afval makkelijker en overzichtelijker voor inwoners van de Kempengemeenten.

  • Overzichtelijke weergave ophaaldata: Zie in één oogopslag welk afval op welke dag ingezameld wordt
  • Notificaties: Ontvang meldingen van aankomende inzamelmomenten en stel zelf in wanneer je deze herinnering krijgt op je smartphone of in je mailbox.
  • Pushberichten: Soms is de inzameling tijdelijk anders, of kunnen inzamelwagens bijvoorbeeld niet uitrijden vanwege hevige sneeuwval. In die situaties ontvang je een melding en bericht hierover op je smartphone of in je mailbox.
  • Met de scheidingsinformatie heb je alle informatie over afval en grondstoffen in gemeente Eersel altijd paraat. Met informatie over restafval, gft, PMD, papier en karton, glas, textiel, luiers, de milieustraten, grofvuil, en elektrische apparaten.
  • Via het AfvalABC kun je zien welk afval in welke zak gedaan moet worden
  • Tips: In de AfvalApp vind je handige tips voor hergebruik, recycling en het voorkomen van afval
  • Locaties containers: Vind de dichtstbijzijnde container voor glas, textiel en luiers via de kaart met de locaties bij jou in de buurt

Afvalkalender

Je kunt de afvalkalender afdrukken via www.mijnafvalwijzer.nl(externe link). Bij het jaaroverzicht zie je een PDF logo, als je hier op klikt krijg je een afdrukversie van de afvalkalender te zien.

Downloaden van de app

Download de gratis app via de Appstore (externe link)(iPhone) of de Google Playstore(externe link) (Android).

Afvalwijzer

De informatie in de app is ook te bekijken via de website: www.mijnafvalwijzer.nl(externe link)

Heeft deze informatie je geholpen?