Bouw gestart Koemeersloop Wintelre

Wintelre krijgt er met het plan Koemeersdijk 2e fase 35 woningen nieuwe woningen bij. WSZ gaat daarnaast 8 sociale huurwoningen en 8 sociale Koopgarantwoningen aanbieden. In het voorjaar is de bouw van start gegaan! Het grondwerk en de funderingspalen staan voor de bouwvakvakantie op de planning. Bouwbedrijf Gebr. van Gisbergen verwacht dat rondom de kerstperiode het hoogste punt van de bouw bereikt zal worden.

Brede mix aan woningen

Van Gisbergen biedt 19 woningen in de vrije verkoop, waarvan het merendeel verkocht is. Straks heeft Wintelre er vijf vrijstaande woningen, zes half vrijstaande woningen, zes rijwoningen en twee levensloopbestendige hoekwoningen bij. We zijn heel blij dat alle doelgroepen, waaronder ook starters en ouderen, in Wintelre nu een kans krijgen.

Alle woningen hebben opties voor verschillende uitbouw- en indeel mogelijkheden. Natuurlijk worden de energiezuinige woningen allemaal voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen. Van Gisbergen kan de woningen in basis, comfort of in luxe opleveren. Ook zijn er nog allerlei aanpassings- en uitbreidingsmogelijkheden. Op dit moment zijn er nog twee woningen in de verkoop. Op de website van Van Gisbergen vind je meer informatie.

Koopgarant

Met de 8 koopwoningen met een Koopgarantregeling van WSZ kunnen starters een woning goedkoper aanschaffen. Ze hebben hierdoor een lagere hypotheek nodig, waardoor er ook lagere maandlasten zijn. De woning wordt bovendien altijd weer terug gekocht door WSZ als de huidige kopers de woning in de toekomst willen verkopen. Zo blijft een woning betaalbaar ook voor kopers die daarna komen. Hierdoor blijven er woningen in Wintelre beschikbaar voor starters op de woningmarkt.