Wat is De Natuurlijk Aard (DNA) van de gemeente Eersel? Wie zijn we? Wat past er goed bij ons? Wat past niet? Dat is onderzocht in iedere kern van onze gemeente. Door te luisteren en in gesprek te gaan met inwoners, ondernemers, toevallige voorbijgangers of dorpsiconen. Mensen die al hun leven lang in één van dorpen wonen, er net zijn komen wonen, er alleen werken of als toerist op bezoek zijn. Kijk en beleef ons DNA in beeld gevangen.

Ons Verhaal

In Eersel zijn we content. Content met de prachtige omgeving waar we wonen, de fraaie bosrijke omgeving waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen als toerist of lekker zelf. Content met onze bourgondische manier van leven: proosten op het goede leven en vieren wat we kunnen vieren. We genieten van het rijke verenigingsleven, van het gemeenschapsgevoel en de saamhorigheid die onze dorpen bindt. De keukentafel, de achterdeur en de koffie staan bij ons centraal. Aan die keukentafel worden ideeën bedacht, plannen gesmeed. Daar vieren we het leven, maar bieden we ook troost. Die achterdeur staat altijd open. Tenminste voor 'goei volk', want die komen achterom.

Content zijn we ook met onze ondernemers. Eersel kent veel innovatieve bedrijven die voor een 8½+ gaan. Die gaan voor de ultieme top. Daar zijn we trots op, of dat nu (horeca)ondernemers, winkeliers of onze boeren zijn. De vele streekproducten zijn ons uithangbord. Het bewijs van onze trots. En zaken? Die regelen we aan diezelfde keukentafel. We dragen bij aan de Brainportregio, maar we blijven wel altijd ons eigen 'boerenverstand' gebruiken. Dat heeft ons al veel gebracht. En nee, niet alles is perfect. Maar mopper als buitenstaander vooral niet op ons dorp, dat mogen we alleen zelf. Kortom 'content' is het jasje wat ons uitstekend past.