Wat is het?

Als uw fiets is gestolen, moet u altijd proces verbaal op laten maken door de politie.

Kempenplus in Bladel zorgt, namens de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden, voor het verwerken van een melding, ophalen, registreren, bewaren en afvoeren van gevonden fietsen.

Als uw fiets gevonden is wordt nagegaan of er een “match” is met uw verloren fiets. Indien dit zo is, wordt contact met u opgenomen. U kunt dan uw fiets ophalen bij Kempenplus. Het kan zijn dat degene die uw fiets heeft gevonden hem in bewaring heeft. Dan kunt u de fiets bij de vinder ophalen. U dient bij het ophalen van de fiets een geldig legitimatiebewijs en het proces verbaal van de politie te overleggen.

Via het formulier op deze pagina kunt u de gevonden fiets melden. U kunt daarin ook aangeven of u de fiets zelf wilt bewaren of deze laat ophalen door Kempenplus.

Zelf bewaren

Als u de fiets zelf bewaart, moet u voor het onderhoud daarvan zorgen. De fiets moet in dezelfde staat blijven. Kempenplus stuurt uw melding door naar de politie om een vergelijking te maken met de landelijke databank van gestolen fietsen. Bij een ‘match’ neemt de politie contact met u op en zal de rechtmatige eigenaar zich bij u melden. Bij het ophalen van de fiets moet de eigenaar op uw verzoek een geldig legitimatiebewijs en het bewijs van aangifte bij de politie overleggen. Als de eigenaar van de fiets na één jaar nog niet bekend is en er is geen contact met u opgenomen, dan bent u rechtmatige eigenaar van de fiets geworden.

In bewaring geven

Als u de fiets niet zelf wilt bewaren, haalt Kempenplus de fiets binnen twee werkdagen bij u op. De gegevens van de fiets worden doorgestuurd naar de politie, die ze vergelijkt met de gegevens in hun landelijke databank. Bij een ‘match’ neemt de politie contact op met Kempenplus en zal de rechtmatige eigenaar zich daar melden. Bij het ophalen van de fiets moet de eigenaar een geldig legitimatiebewijs en het bewijs van aangifte bij de politie overleggen. Als de eigenaar van een fiets met een dagwaarde van minder dan € 450,00 na drie maanden nog niet bekend is, wordt Kempenplus eigenaar van de fiets. Voor fietsen met een dagwaarde van € 450,00 of meer is die termijn één jaar.

Heeft deze informatie je geholpen?