Rode en groene beuk

Eén keer per jaar planten we een boom voor ieder kind dat in onze gemeente geboren is. Een rode beuk voor de meisjes en een groene beuk voor de jongens. Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt voor de gemeente Eersel. 

De toekomst

We willen met elkaar goed  voor de planeet zorgen waarop we leven, zodat we deze kunnen blijven doorgeven aan de toekomstige generaties. De natuur speelt daar een grote rol in. Bomen helpen ons bij het zuiveren van de lucht. Ze halen de koolstofdioxide (CO2) uit de lucht die wij als mensen en dieren uitademen. Deze afvalstoffen zetten bomen en planten vervolgens weer om in zuurstof. Ieder nieuw geboren kind in onze gemeente draagt met dit geboortebos dus een steentje bij aan de toekomst voor morgen.

Wanneer is de volgende boomplantdag?

Het planten van een geboorteboom voor alle geboren kinderen in de gemeente Eersel in 2020 is vanwege Corona verplaatst naar het najaar, naar 6 november 2021. Ouders ontvangen een uitnodiging voor deze dag als ze hun kind(eren) komen aangeven bij de gemeente. Vlak voor de boomplantdag ontvangen ouders die zich hiervoor hebben aangemeld aanvullende informatie over de tijd en locatie.