Cybercrime, 1 op de 5 ondernemers krijgt er helaas mee te maken. En dat heeft vaak grote gevolgen: je raakt grote geldbedragen of al je gegevens kwijt. In sommige gevallen wordt zelfs je hele bedrijfsvoering platgelegd. Wat kun je dan het beste doen? Hackhelpdesk.nl biedt eerste hulp bij cybercrime.

Gehackt, wat nu?

Als je slachtoffer bent van cybercrime, in welke vorm dan ook en je hebt geen crisisplan, wil je weten wat je moet doen. Op Hackhelpdesk.nl(externe link) vind je een handig stappenplan dat je helpt om (meer) schade te voorkomen.

Preventie

Je kunt zelf veel doen om cybercriminelen zoveel mogelijk buiten de deur te houden. Op Hackhelpdesk.nl leggen we je uit hoe je ervoor zorgt dat jouw basisbeveiliging op orde is. Ook vind je er een overzicht van de meest voorkomende vormen van cybercrime met tips hoe je voorkomt dat je er slachtoffer van wordt.

“Elk bedrijf is interessant voor cybercriminelen. Als je gehackt kunt worden, kom je aan de beurt”

Ondernemers die slachtoffer werden van cybercrime vertellen op hackhelpdesk.nl over de gevolgen voor hun bedrijf en de lessen die ze hebben geleerd.

Laat je niet hacken. Ga voor preventietips en eerste hulp bij een cyberincident naar www.hackhelpdesk.nl(externe link)

Hackhelpdesk.nl is een initiatief van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV)(externe link) en het Platform Veilig Ondernemen(externe link) (PVO).