We gaan de Kerkbeemd en een gedeelte van Den Heuvel in Knegsel in een nieuw jasje steken. Samen met de omwonenden, het dorp en de dorpsraad is gewerkt aan het ontwerp van een mooie, nieuwe wijk. Een wijk die weer helemaal voldoet aan de kwaliteitseisen van deze tijd.

Veilig, groen en klimaatbestendig

We gaan de riolering in het gebied vervangen en leggen er dan meteen een regenwaterriolering naast.  Deze riolering vangt het regenwater op en laat deze langzaam weer in de bodem wegzakken. Hiermee houden we ons grondwaterniveau op peil en zijn we beter klimaatbestendig.

Verder gaan we de nodige bomen planten. De bomen komen aan één kant van de weg, zodat we aan de andere kant voor extra brede voetpaden kunnen zorgen. Zo zorgen we voor een veilige weg naar basisschool voor de schoolgaande kinderen uit de wijk. De bomen op het binnenpleintje aan de Kerkbeemd kunnen we gelukkig behouden. Er komt nieuwe bestrating met deels nieuwe, maar ook met herbruikbare stenen. De bestaande parkeerplekken worden door gebruik te maken van verschillende kleuren steen straks duidelijker zichtbaar.   

Definitief Ontwerp

Het definitieve ontwerp is ondertussen aan de buurt gepresenteerd. Naar verwachting starten we in het derde kwartaal van 2024 met de uitvoering van de werkzaamheden.

Contact 

Laat het ons gerust weten als je vragen hebt. Dat kan eenvoudig via ons contactformulier