Wat is het?

Ken je iemand die een lintje verdient?

In Nederland zetten mensen zich voor veel doelen in. Vaak zonder eigenbelang, in alle bescheidenheid. Voor hen is een koninklijke onderscheiding vaak een kroon op hun werk. Een lintje is een blijk van waardering voor iemand die zich belangeloos inzet voor de samenleving. 

Deze mensen moeten wel worden voorgedragen. Daar kun jij voor zorgen. Ken je iemand die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor onze samenleving of die gedurende langere tijd opvallende presentaties heeft geleverd? Of iemand die al jaren vrijwillig actief is op bijvoorbeeld maatschappelijk terrein, zich vol enthousiasme langdurig inzet voor een vereniging, organisatie, op cultureel of maatschappelijk vlak of voor de medemens? Dan kun je voorstellen deze persoon koninklijk te onderscheiden.

Hoe werkt het?

De meeste Koninklijke onderscheidingen worden uitgereikt tijdens de 'lintjesregen'. De lintjesregen is elk jaar op de laatste werkdag voor Koningsdag.

  • Wil jij iemand voordragen voor de lintjesregen van het volgend jaar? Dan moet je dit uiterlijk vóór 1 juli van dit jaar doen.
  • Gaat het om een tussentijdse onderscheiding? Dan moet je het voorstel uiterlijk 6 maanden vóór de gewenste uitreikingsdatum indienen.

Wat moet je doen? Op www.lintjes.nl(externe link) leest u meer over hoe de aanvraag kan worden ingediend. Voor vragen kun je contact opnemen met het bestuurssecretariaat, via (0497)531300 of het contactformulier.

Heeft deze informatie je geholpen?