Wat is het?

Ervaart u overlast van geur, geluid, trillingen of stof van bedrijven? Constateert u bodem, lucht- of waterverontreiniging of ziet u afvaldumpingen? Meld dit bij de Milieu Klachten Centrale! Zij staat klaar om actie te ondernemen op uw meldingen en klachten over het milieu, het zwemwater en misstanden in het buitengebied.

Voorbeelden van geuroverlast zijn:

  • Meststank
  • Gesmolten plastic
  • Rook/brand
  • Waxgeur

Wat moet ik doen?

U kunt telefonisch contact opnemen met de Provinciale Milieuklachtencentrale via telefoonnummer (073)6812821. Dit nummer is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar.

U kunt uw klacht of melding ook doorgeven via het online meldingsformulier op de website van de provincie Noord-Brabant:

Zodra de provincie een klacht of melding ontvangt via de Milieuklachtencentrale, krijgt de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant (ODZOB) opdracht om de klacht verder in behandeling te nemen. De ODZOB controleert dan of het bedrijf zich aan de milieuregels houdt. Ook bekijkt de ODZOB of het probleem snel opgelost kan worden.

Nadere informatie over de ODZOB treft u aan op www.odzob.nl

Milieu Klachten Centrale

Afspraak

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Toezicht en handhaving wordt uitgevoerd door team Toezicht en Handhaving van de Kempengemeenten. Dit team is gevestigd in het gemeentehuis van Eersel.

Heeft deze informatie je geholpen?