Milieustraat

Wat is het?

De milieustraat is bedoeld voor afval dat je niet mee kunt of mag geven met het huishoudelijk afval.

Om veiligheidsredenen kun je alleen betalen met je pinpas! Ook is er een beveiligingscamera geplaatst. Zie voor meer informatie hierover het Cameraprotocol gemeentelijke milieustraat Eersel

Telefoon

(0497)517084

Asbest

Asbest moet op de milieustraat in een speciale container worden gedaan. Als de container vol is, kun je geen asbest achterlaten. Daarom moet je vóór het aanleveren van asbest vooraf telefonisch een afspraak maken. Lees meer.

Waar?

De milieustraat is gelegen aan het adres Meerheide 1 op bedrijventerrein Meerheide in Eersel.

Openingstijden

In principe op maandag, woensdag en vrijdag van 13:00 tot 17:00 uur en zaterdag van 09:00 tot 16:00 uur.

We verwijzen je naar onze openingstijdenmodule voor wijzigingen in de openingstijden zoals bijvoorbeeld met de feestdagen.

Milieupas

Voor een bezoek aan de milieustraat heb je een milieupas nodig.

Voor aanvragen nieuwe milieupas kun je terecht bij het milieu-informatiecentrum, bereikbaar via (0800)0230336 (gratis nummer) of www.miconline.nl

Meer informatie kun je lezen in de afvalwijzer via https://www.mijnafvalwijzer.nl/

Huisregels

 • Er worden geen tractoren toegelaten op de milieustraat. Dit geldt niet voor de zogenaamde hobbytractor met kleine aanhanger.
 • Op de milieustraat mogen alleen kadavers van huis- en gezelschapsdieren worden gebracht, dus bv. een hond, een kat of een cavia. Landbouwdieren en hobbydieren (zoals bv. een pony, een schaap of een geit) moet u aanmelden via het kadaver-meldsysteem van Rendac in Son, telefoonnummer 0900-9221. Rendac komt het kadaver dan tegen een beperkt bedrag aan huis ophalen.

Grof vuil

Grof vuil wordt niet aan huis opgehaald.

Wat kost het?

Poorttarieven 2024  
Vlakglas, luiers in luierzakken, frituurvet en harde kunststoffen, wit-en bruingoed, kadavers van kleine huisdieren, autobanden zonder velg (max. 5 stuks, afkomstig van personenauto), asbest (max. 35 m²), afgewerkte olie (max. 5 liter), KCA, retour glas, papier/karton, textiel/kleding en schoeisel, ijzer en metaal (ook blik), schoon EPS (piepschuim/tempex), plastic verpakkingsafval en drankkartonsGratis
Voor het aanbieden van grof restafval, asfalt, (bouw- en sloop-)hout (incl. geïmpregneerd hout en bielzen), dakpannen, puin- en metselstenen, gas-betonblokken, kalkzandsteen, duroxblokken, plafondplaten, gips en gips-platen, schone grond (onverdachte herkomst), tegels, cement, grint en betonpuin, matrassen en vloerbedekking, bouwafval, bankstellen en huis-raad op de milieustraat in Eersel:In €
 • tot en met ½ m³
9,00     
 • tot en met 1 m³
17,50 
 • voor elke m³ meer
28,00
 • matrassen (1- of 2-persoons) per stuk
Gratis
Aanbieden van blad, gras, snoeihout en overig tuinafval: 
 • tot en met 1 m³
3,00
 • voor elke m³ meer
6,00
 • Voor het aanbieden van een tariefzak huishoudelijk afval van maximaal 60 liter
17,50

Verloren of beschadigde milieupas

 • Het tarief voor een verloren/beschadigde milieupas bedraagt: € 6,00

Omwisselen restafvalemmer / container

 • Het tarief voor het omwisselen van een restafvalemmer/container in een groter volume kost € 20,00. Die mogelijkheden zijn overigens zeer beperkt. In hoogbouw worden in principe emmers van 25 liter uitgezet. Die kan eventueel omgewisseld worden naar een container van 140 liter. Omwisselen naar een kleiner volume is gratis omdat dat past in het grondstoffenbeleid om optimaal te scheiden.
 • Voor het omwisselen van GFT-containers wordt geen tarief in rekening gebracht.

Let op!

Ga je per kalenderjaar meer dan zes (betaalde) keren naar de Milieustraat dan verdubbelt het bedrag wat betaald moet worden bij elk volgend bezoek aan de Milieustraat. Als je niet meer weet hoe vaak je de Milieustraat bezocht hebt, neem dan even contact op met de Milieustraat.

Heeft deze informatie je geholpen?