Brabant werkt aan een veehouderij die internationaal voorop loopt op duurzaamheid, innovatie en gezondheid. De provincie zet zich in om die beweging te versnellen.

Ondersteuningsnetwerk voor bedrijfsbeëindiging

De provincie heeft een speciaal ondersteuningsnetwerk(externe link) voor bedrijfsbeëindiging van agrariërs in het buitengebied. Dit netwerk biedt onafhankelijke gesprekspartners/coaches die de veehouders kunnen ondersteunen met informatie over financiering, regelgeving en alternatieve verdienmodellen. Op de website van de provincie kunt u hier alles over lezen. 

VAB-Impuls

De provincie biedt ook een breed pakket aan ondersteuningsmaatregelen. Een van de regelingen is de voucherregeling genaamd VAB-Impuls. Dit is een subsidieregeling voor ondersteuning en begeleiding van eigenaren van Vrijkomende Agrarische Bebouwing (VAB). Lees meer over deze regeling via www.vabimpuls.nl(externe link).
 

Wegwijzer voor veehouders

Veel veehouders maken de komende jaren belangrijke keuzes voor de toekomst: doorgaan en zo nodig investeren, omschakelen of stoppen. De Wegwijzer voor veehouders van de Provincie geeft een praktisch overzicht van regelgeving en mogelijkheden. 

Meer informatie vind je via www.brabant.nl/onderwerpen(externe link).