Statushouders en vluchtelingen

Contact werkgroep vluchtelingen Eersel

Contactpersoon: Nourdine Hmamoui. Te bereiken via gemeente@eersel.nl

Spreekuur voor statushouders: elke woensdag van 15.00 tot 1700 uur in de bibliotheek met uitzondering van vakanties. De bibliotheek vind je in Dijk 7, 5521 AW Eersel.

Meer informatie over het spreekuur

De werkgroep Vluchtelingen Eersel is op zoek naar vrijwilligers!

Samenspraak De Zaligheden

Vluchtelingen kunnen een taalcoach of -buddy van stichting Samenspraak De Zaligheden krijgen met wie ze samen activiteiten ondernemen. Tijdens een bezoekje aan de bibliotheek, de markt of het museum verenigen ze het aangename met het nuttige: het Nederlands onder de knie krijgen. Taalcoaches spelen vaak een belangrijke rol in het versnellen van de inburgering van vluchtelingen. Door samen de krant te lezen of over gemeenschappelijke interesses te praten, komen vluchtelingen snel veel over Nederland te weten.

Samenspraak De Zaligheden is op zoek naar extra vrijwilligers. Wilt u hier meer over weten, of wilt u zich direct aanmelden, neem dan contact op met de stichting via (06)11801722 of  samenspraakdezaligheden@gmail.com.

Suggesties voor opvang van vergunninghouders?

Heeft u zelf een woning, bedrijfspand of perceel waar u vergunninghouders wilt huisvesten? Heeft u ideeën die u met ons wilt delen omtrent de inburgering van vergunninghouders? Wij horen graag uw reactie, zodat we alle mogelijkheden voor de huisvesting en inburgering in kaart kunnen brengen. U kunt hiervoor gebruik maken van het reactieformulier. Wij behandelen alle reacties vertrouwelijk.

Reactieformulier

Heeft deze informatie je geholpen?

Vragen? Wij helpen je graag!

Heb je een vraag, opmerking of suggestie? 
Neem contact met ons op via (0497)531300 of gemeente@eersel.nl
Je kan ons ook bereiken via WhatsApp (06)12444645

Nourdine
​​​​​​​Regiehouder Maatschappelijke begeleiding statushouders