Je kunt een telefonische hulplijn bellen of chatten als je je eenzaam voelt. Hiervoor zijn de volgende hulplijnen beschikbaar:

De Luisterlijn

In het holst van de nacht, in de vroege ochtend of op een feestdag, de Luisterlijn is dag en nacht, het hele jaar door, bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. Per mail, alle dagen van de week per chat en 24/7 per telefoon.

Contactgegevens: Bel: 088 - 076 70 00(externe link) (normaal tarief)
Chat of mail: www.deluisterlijn.nl(externe link)(externe link)

De Kindertelefoon (voor kinderen van 8 tot 18 jaar)

Je mag elke dag over alles bellen met de Kindertelefoon. Of je nou verliefd, bang of verdrietig bent. Bellen is gratis en anoniem: daarom hoef je niet je echte naam te zeggen en blijft het gesprek altijd tussen jou en De Kindertelefoon.

Bel gratis en anoniem 0800 - 04 32(externe link) of kom chatten(externe link)(externe link)
Elke dag van 11.00 tot 21.00 uur of praat met anderen op het forum

Praten over verlies

Verlies is er in vele vormen: een dierbare sterft, je verliest je gezondheid, je werk, je relatie, je droom. Wat het ook is: je rouwt. Praten over je verlies kan je helpen en steun geven in je rouwperiode.

Je verdriet kan je overvallen, soms weet je dan niet goed bij wie je terecht kunt met je verhaal of kun je de woorden niet vinden. Dan is het fijn om (anoniem) met een vrijwilliger van Praten over verlies(externe link) te kunnen chatten. We zijn er voor je, 7 dagen per week van 16.00 tot 22.00 uur.