In Eersel zijn buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand (BABS) beschikbaar om de plechtigheid op persoonlijke wijze te begeleiden. Hieronder stellen onze BABS-en zich voor. Bij een gratis huwelijk/geregistreerd partnerschap is het niet mogelijk om een BABS te kiezen. 
De mogelijkheid bestaat om door een eigen BABS het huwelijk of geregistreerd partnerschap te laten voltrekken. De voorwaarde is dat de BABS al beëdigd is bij de rechtbank. U kunt hier het aanvraagformulier bekijken en invullen. 

Aanvraagformulier Babs voor één dag

Fons Spieringhs

Beste bruidsparen,

Door middel van dit korte berichtje wil ik mij graag aan jullie voorstellen. Mijn naam is Fons Spieringhs, ik woon in Vessem en ben getrouwd met Jeanette.

Onze grootste hobby is reizen, nieuwe dingen ontdekken en genieten van gebruiken en rituelen in het verre buitenland. Maar we kunnen ook heel erg genieten van Nederland en Europese landen; we nemen dan de fiets mee en verkennen de omgeving op de pedalen.  Door het reizen voelen wij ons erg verrijkt en bevoorrecht. Wij hebben de stelling: “Het is overal mooi, als je het maar wilt zien!”

Sinds 2011 ben ik Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand van de gemeente Eersel en in die hoedanigheid heb ik al meer dan 100 stellen getrouwd. Ik zou het speciaal vinden om ook jullie huwelijk te mogen voltrekken. De woorden uit te spreken “Dan verklaar ik … en … tot man en vrouw, vrouw en vrouw of man en man” blijf ik heel bijzonder vinden. Dat ik samen met een bruidspaar aan de start van hun huwelijk sta geeft mij altijd een goed gevoel.

De ceremonie bereid ik altijd samen met het bruidspaar voor in een ‘intakegesprek’. Hierbij hanteer ik de stelregel: “We doen het zoals het bruidspaar het wil!’ Voor het bruidspaar moet het de mooiste dag van hun leven worden en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.

Samen vinden we de juiste formule voor een ceremonie die past bij jullie wensen. Ik zou het dan ook een grote eer vinden om met jullie kennis te maken en jullie huwelijk te mogen sluiten.

a.spieringhs@kpnplanet.nl

Janny van de Wal 

Allereerst van harte gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk of partnerschapsregistratie! 

Om getuige mogen te zijn van twee geliefden die elkaar het ja-woord gaan geven dat is toch super ? Een trouwdag (of registratie) is één van je mooiste dagen in je leven. Het moet voor jullie dan ook een dag worden waar jullie met heel veel plezier aan terugdenken. Indien jullie van plan zijn om mij te vragen als trouwambtenaar, dan vind ik dat een hele grote eer en zal ik er alles aan doen om er een fantastische ceremonie van te maken. Ik maak graag 3 weken vooraf met jullie een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek bespreken natuurlijk ook jullie persoonlijke wensen. Ik sta open voor eigen inbreng want dat maakt jullie ceremonie zo persoonlijk en bijzonder. Er is heel veel mogelijk ! Door het persoonlijke gesprek gecombineerd met een gezonde dosis mensenkennis, creativiteit en humor probeer ik van jullie huwelijksvoltrekking een onvergetelijk moment te maken. 

Een paar karaktereigenschappen van mezelf: enthousiast, vrolijk, positief, serieus als het moet, gezellig als het kan en empathisch.

Ik ben voornamelijk beschikbaar op donderdag, vrijdag, zaterdag of zondag.

Als je vragen hebt, kun je met mij contact opnemen via jannyvandewal@kpnmail.nl

Verder wens ik jullie veel succes met de voorbereidingen.

Groetjes,

Janny

Neeltje van Loon

Yes, jullie gaan trouwen! 

En daar hoort een ceremonie en dus trouwambtenaar bij. Aan mij de eer om jullie verhaal te vertellen op een manier die écht bij jullie past. Het doel is niet alleen om jullie een onvergetelijke dag te bezorgen, het is aan mij om jullie te verrassen, om er samen met jullie (en de meest fijne mensen om jullie heen) een fantastische ceremonie van te maken.

Tijdens de kennismaking vraag ik het `hemd van het lijf` om jullie echt te leren kennen. We sparren over de mogelijkheden en nemen de ceremonie door. Uiteraard is er ruimte voor eigen inbreng, maar dat hoeft niet! Dat hangt helemaal van jullie wensen af. Mijn stijl is lekker luchtig, opgewekt, met warmte én humor in een ongedwongen sfeer. Ik zoek altijd de balans tussen liefde, serieuze zaken en lol.

In het dagelijks leven ben ik communicatieadviseur. Employer Branding is mijn afdeling! Ik val in de categorie 'nieuwsgierige mensen', heb een creatieve geest en ben een echte verbinder. Verder ben ik opgegroeid in Knegsel en woon ik samen met een Wintelrenaar in Vessem. 

In mijn vrije tijd staat naast mijn gezin, (culinair) genieten op nummer één. Daarom loop ik regelmatig hard of ben ik in de sportschool te vinden. Ook sta ik graag op het toneel, ben dol op carnaval en carnavalsoutfits. Maar het allerliefste trekt ik mijn toga (of andere passende outfit) aan als BABS, dan ben ik pas echt in mijn element! 

Wil je meer weten, een afspraak plannen of mij gewoon even spreken? Stuur een mailtje naar trouwenmetneeltje@gmail.com  

Maarten van Bussel

Als kersverse trouwambtenaar van de gemeente Eersel zou ik het een eer vinden om jullie te mogen trouwen. Maar het is vooral belangrijk dat júllie dat ook leuk vinden. Want mijn collega-BABSen zijn allemaal even goed, maar ieder doet het op zijn of haar eigen manier.  

Ik ben in alle opzichten ruimdenkend en kom tot bloei in een wat informelere setting. Begrijp me niet verkeerd: ik kan heel goed formele en serieuze ceremonies leiden. Echt waar. Maar het liefst houd ik het een beetje lichtvoetig. Het moet uiteindelijk een echte feestdag worden, waar het plezier van af moet stralen -al is het soms met een lach én een traan.

Zelf ben ik al getrouwd, dus in die zin ervaringsdeskundige, en heb ik 3 kinderen tot nu toe redelijk goed weten op te voeden. Al luisteren die al lang niet meer naar mijn verhalen. Gelukkig ben ik ook nog docent aan een mediaopleiding en daar is mijn publiek meestal iets aandachtiger. Ik sta ontspannen in het leven en weet dat ik ook in de spotlights altijd kan vertrouwen op mijn improvisatietalent. Want hoewel ik alles tot in de puntjes voorbereid: de spontaniteit mag er nooit onder lijden. Het gaat zoals het gaat. 

Van nature ben ik een verhalenverteller en ik zou dan ook graag op zoek gaan naar júllie verhaal. Omdat vervolgens in mooie woorden te gieten. Over jullie eerste ontmoeting, of de eerste kus. Of waarom jullie ondanks alle verschillen tóch zo goed bij elkaar passen. Ik beloof dat ik voor alle bruidsparen de ceremonie zal leveren waar ze op hoopten, maar die ze tóch nog zal verrassen. 
Hopelijk tot snel!

babsMaarten@kpnmail.nl
 

Cécile Jansen

Jaaaa… jullie gaan trouwen of gaan een geregistreerd partnerschap aan, alvast van harte! Ik ben Cécile Jansen. Naast het voltrekken van huwelijken ben ik werkzaam bij de gemeente Eersel, maar ook echtgenote en trotse moeder van 2 zonen. In mijn vrije tijd sta ik graag op de padelbaan of ben ik lekker aan het kokkerellen voor familie en vrienden. Uit ervaring weet ik hoe belangrijk het is om een leuke, goede trouwambtenaar te hebben waarbij je je thuis voelt en die tegelijkertijd weet hoe je met elkaar een mooie, warme ceremonie kunt creëren.

Als trouwambtenaar draag ik bij aan één van de mooiste dagen van jullie leven en wil ik graag op een unieke en onvergetelijke wijze samen de liefde vieren. Het leuke van mijn rol vind ik het bundelen van al jullie verhalen, om zo van de huwelijksceremonie een bijzondere en persoonlijke belevenis te maken. Daarbij houd ik altijd rekening met jullie wensen, want hoe ‘groot’ of ‘klein’ je ook wilt trouwen, het is en blijft jullie dag! Laten we er samen iets onvergetelijks van maken! Je kunt me bereiken via cecile.jansen@eersel.nl.