In Eersel zijn buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand (BABS) beschikbaar om de plechtigheid op persoonlijke wijze te begeleiden. Hieronder stellen onze BABS-en zich voor. Bij een gratis huwelijk/geregistreerd partnerschap is het niet mogelijk om een BABS te kiezen. 
De mogelijkheid bestaat om door een eigen BABS het huwelijk of geregistreerd partnerschap te laten voltrekken. De voorwaarde is dat de BABS al beëdigd is bij de rechtbank. U kunt hier het aanvraagformulier bekijken en invullen. 

Aanvraagformulier Babs voor één dag

F. (Fons) Spieringhs

Beste bruidsparen,

Door middel van dit korte berichtje wil ik mij graag aan jullie voorstellen. Mijn naam is Fons Spieringhs, ik woon in Vessem en ben getrouwd met Jeanette.

Onze grootste hobby is reizen, nieuwe dingen ontdekken en genieten van gebruiken en rituelen in het verre buitenland. Maar we kunnen ook heel erg genieten van Nederland en Europese landen; we nemen dan de fiets mee en verkennen de omgeving op de pedalen.  Door het reizen voelen wij ons erg verrijkt en bevoorrecht. Wij hebben de stelling: “Het is overal mooi, als je het maar wilt zien!”

Sinds 2011 ben ik Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand van de gemeente Eersel en in die hoedanigheid heb ik al meer dan 100 stellen getrouwd. Ik zou het speciaal vinden om ook jullie huwelijk te mogen voltrekken. De woorden uit te spreken “Dan verklaar ik … en … tot man en vrouw, vrouw en vrouw of man en man” blijf ik heel bijzonder vinden. Dat ik samen met een bruidspaar aan de start van hun huwelijk sta geeft mij altijd een goed gevoel.

De ceremonie bereid ik altijd samen met het bruidspaar voor in een ‘intakegesprek’. Hierbij hanteer ik de stelregel: “We doen het zoals het bruidspaar het wil!’ Voor het bruidspaar moet het de mooiste dag van hun leven worden en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.

Samen vinden we de juiste formule voor een ceremonie die past bij jullie wensen. Ik zou het dan ook een grote eer vinden om met jullie kennis te maken en jullie huwelijk te mogen sluiten.

a.spieringhs@kpnplanet.nl

S. (Stefi) Beckers

Ze noemen me BABS, maar eigenlijk heet ik Stefi. Stefi Beckers, Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Ik ben trotse moeder van zoon Tuur en dochter Imme. Samen met mijn vriend en de twee kleintjes woon ik in Hapert. (En nee, we zijn niet getrouwd. Nou, ja, bij de loodgieter lekt de kraan ook weleens, zullen we maar zeggen!) Ik vind weinig mooier dan de liefde, ben enthousiast en ik weet hoe we van jullie ceremonie een feestje maken.

Ik vind het oprecht een grote eer en fantastisch als ik deel uit mag maken van jullie huwelijksdag. Dat jullie voor elkaar kiezen en de liefde en het leven vieren met de dierbaarste mensen die bij jullie horen. Graag ga ik met jullie in gesprek (ong. 4-2 weken voor de grote dag) zodat ik jullie een beetje leer kennen. In dat gesprek bespreken we wat jullie in gedachten hebben en wat er allemaal mogelijk is. En ik kan je zeggen, er is veel mogelijk! Mocht je geen idee hebben, neem ik jullie graag hierin mee. We gaan een ceremonie maken die precies bij jullie past waar jullie met een goed gevoel op terugkijken!

Denk jij 'ja, ik wil… die Stefi er wel bij'? Wil je meer weten over mij, de mogelijkheden of wil je mijn zachte G horen? Neem dan contact met me op of volg me online op social media; @trouwambtenaar_stefi
Ik kijk ernaar uit om kennis met jullie te maken.

Laten we de liefde vieren!
trouwenmet@stefibeckers.com

J. (Janny) van de Wal 

Allereerst van harte gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk of partnerschapsregistratie !

Getuige zijn van twee geliefden die elkaar het ja-woord gaan geven dat is toch super? Een trouwdag is een hoogtepunt in je leven. Het moet voor jullie dan ook een dag worden waar jullie met veel plezier aan terugdenken. Als jullie van plan zijn om mij te vragen als trouwambtenaar (Babs), dan vind ik dat een hele eer en heel leuk om te doen. Ik maak graag 2 à 3 weken vooraf met jullie een afspraak voor een kennismakingsgesprek, indien mogelijk bij jullie thuis. Tijdens dit gesprek bespreken we ook de persoonlijke wensen. Ik sta open voor eigen inbreng. Er is veel mogelijk ! Door het persoonlijke gesprek gecombineerd met een gezonde dosis mensenkennis, creativiteit     en humor probeer ik van jullie huwelijksvoltrekking een onvergetelijk moment te maken.

Een paar karaktereigenschappen van mezelf: enthousiast, empathisch, vrolijk, positief, serieus als het moet en gezellig als het kan.
Ik ben beschikbaar op donderdagmiddag, vrijdagmiddag/avond, zaterdag en zondag.

Veel succes met de voorbereidingen

Jannyvandewal@kpnmail.nl

Heeft deze informatie je geholpen?