Wat is het?

  • Als u iets bent verloren of hebt gevonden, kunt u dit melden bij de gemeente. U hoeft geen aangifte te doen bij de politie.
  • Let op: U moet wél aangifte doen bij de politie als u denkt dat het om diefstal gaat.

Wat moet ik doen?

  • U doet aangifte van het verloren of gevonden voorwerp bij de gemeente, u kunt dit persoonlijk doen of het online formulier invullen.
  • Na de aangifte kunt u ervoor kiezen om het gevonden voorwerp zelf één jaar te bewaren mits de waarde minder dan 450,00 euro is. U krijgt dan een oproep van de gemeente als de eigenaar zich heeft gemeld.
  • Als de gemeente uw verloren voorwerp denkt te hebben gevonden, krijgt u een oproep.

Aangifte bij diefstal

Ga altijd naar de politie om aangifte te doen van een gestolen voorwerp. U kunt dat persoonlijk doen op het politiebureau, maar vaak ook online.

Meer informatie

Eigenaar worden van een gevonden voorwerp

Bij de aangifte kunt u aangeven dat u de eigenaar wilt worden van het gevonden voorwerp. Als de eigenaar het voorwerp niet binnen een jaar ophaalt, bent u de eigenaar van het voorwerp.

Als u het voorwerp in bewaring hebt gegeven aan de gemeente, kunt u alleen eigenaar worden als het voorwerp meer dan € 450,- waard is. Als de eigenaar het voorwerp niet binnen een jaar ophaalt, moet u zich na dat jaar binnen een maand melden bij de gemeente.

Is het voorwerp minder dan € 450,00 waard en u wilt eigenaar worden dan moet u het voorwerp thuis bewaren en kwaliteit waarborgen.

Heeft deze informatie je geholpen?