Wat is het

Ben je op zoek naar een huurwoning? Schrijf je dan in op wooniezie.nl. In onze regio bieden de woningcorporaties alle sociale huurwoningen gezamenlijk aan via deze website. Ook WSZ, de woningcoöperatie die in Eersel actief is. Hier vind je dus het complete aanbod van beschikbare huurwoningen in de regio bij elkaar. Zo heb je meer keuze. Dit maakt het zoeken een stuk eenvoudiger. Zodra je je hebt ingeschreven kun je een zoekopdracht instellen, maar ook reageren op woningen die vrij komen. Inschrijven als woningzoekende is gratis. Dit kan vanaf dat je 18 wordt. 

Urgentie

Het kan gebeuren dat je door persoonlijke omstandigheden op zeer korte termijn een andere woning nodig hebt. Hiervoor kun je niet terecht bij gemeente Eersel. De gemeente Eersel biedt geen voorrang- en / of urgentieverklaring woningzoekende aan.

Om wel in aanmerking te komen voor een urgentieverklaring, kun je bij Woningstichting de Zaligheden (WSZ) terecht. In bepaalde gevallen is het mogelijk met voorrang een woning te huren. Er moet dan sprake zijn van een aantoonbare noodsituatie. Alleen dan kun je bij WSZ een urgentie aanvragen.

Goed verhuurschap

Sommige verhuurders of huisbazen nemen het niet zo nauw met de rechten van de huurder. Zij houden zich mogelijk niet aan de wetten en regels. Ze onderhouden de woningen slecht en/of vragen te hoge huren. Soms worden huurders onder druk gezet. Daardoor kunnen ongewenste situaties ontstaan waarbij huurders zich niet veilig voelen in hun woning. 

De gemeente heeft een Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag in het leven geroepen. Hier kunnen huurders klachten over ongewenst gedrag van hun huisbaas melden. De gemeente ondersteunt en informeert huurders. In overleg met de huurder spreekt zij de verhuurder of huisbaas aan als dat nodig is, zij maakt een lijst op van verhuurders die zich niet aan de gewenste afspraken houden. 

Wilt je iets melden? Heb je problemen met je verhuurder of huisbaas? 

Dan neem je zelf de 1e stap en ga je met de verhuurder in gesprek. Natuurlijk begrijpen wij dat dit moeilijk of lastig voor je kan zijn. Kom je er na gesprekken samen niet uit? Of heb je hulp nodig bij een volgend gesprek? Dan mag je dit doorgeven bij het Meldpunt. 

Formulier om ongewenst verhuurschap te melden