Wat is het?

Fijn dat je interesse hebt om onze gemeente mooi en schoon te houden.

Wat is een ZAPper?

‘ZAPper’ is een afkorting voor Zwerf-Afval-Pakker. ZAPpers zijn inwoners van de gemeente die vrijwillig zwerfafval opruimen, bijvoorbeeld als ze een rondje lopen, de hond uitlaten, etcetera.

Hoe kan ik ZAPper worden?

Stuur een mailtje naar teamschoon@debries.eu met als onderwerp ‘ZAPper worden’. Geef hierin in ieder geval de volgende informatie:

  • Je voor- en achternaam
  • Je adres
  • Je telefoonnummer
  • E-mailadres waarop je graag benaderd wil worden

Als je ook gezinsleden aan wil melden (bijv. je partner), benoem hen dan ook in je mailtje. Als je nog vragen hebt kun je deze er natuurlijk ook inzetten.

Waar mag ik ZAPpen?

Overal waar je wilt binnen de openbare ruimte: op straat, het buitengebied, speeltuintjes, parken, je sportvereniging, … Overal waar jij het nodig vindt.

Wanneer kan ik ZAPpen?

Wanneer je wilt. Je bent hier volledig vrij in. Hou wel een beetje rekening met de nachtrust van je dorpsgenoten natuurlijk.

Hoe vaak moet ik zwerfafval opruimen?

Je moet niets! Alle zwerfafval dat je opruimt is meegenomen. Mocht je nu merken dat je niet toekomt aan ZAPpen, dan hebben we wel graag dat je de materialen weer inlevert.

Hoe kom ik aan opruimspullen?

Als je aangemeld bent als ZAPper krijg je van de gemeente de volgende materialen in bruikleen:

  • 1 afvalgrijper
  • 1 afvalzakkenhouder
  • 1 paar handschoenen
  • 1 fluorescerend hesje
  • Speciale afvalzakken

Wat moet ik doen met volle vuilniszakken?

Als je je hebt aangemeld krijg je contactgegevens van een medewerker van de gemeente. Deze zorgt dat volle zakken bij je worden opgehaald, en dat je nieuwe zakken krijgt als je ze nodig hebt.

Kan ik ook extra materialen bestellen voor anderen die mee willen helpen?

Je kunt zelf je gezinsleden (partner/kinderen) aanmelden als ze ook willen ZAPpen. Vrienden, buren, clubgenoten moeten zichzelf aanmelden om spullen te ontvangen.

Kan ik met een groep meelopen?

Momenteel zijn er meer dan 170 ZAPpers actief, maar er zijn nog steeds gebieden zonder ZAPpers. Wil jij ook bijdragen aan een schone omgeving binnen gemeente Eersel? Of heb je tips of ideeën om zwerfafval aan te pakken? Laat het weten via: teamschoon@debries.eu De gemeente zorgt ervoor dat je van alle materialen wordt voorzien en dat de volle zakken zwerfafval afgevoerd worden.

Zijn er nog meer dingen die ik moet weten?

Tijdens het ZAPpen ben je automatisch verzekerd via de gemeente tegen ongevallen en schade aan persoonlijke eigendommen. Verder krijg je alle informatie die je nodig hebt na je aanmelding opgestuurd zodat je deze altijd kunt raadplegen als je een vraag hebt. Heb je een vraag die hier niet tussen staat? Stuur een mailtje naar teamschoon@debries.eu of bel naar (040)7802551

Heeft deze informatie je geholpen?