De gemeente Eersel gaat net als alle andere gemeenten in Nederland de uitdaging aan om voor 2050 woningen met een alternatieve duurzame bron van warmte te voorzien. 

Door alternatieve bronnen te kiezen werken we aan een aardgasvrije gemeente. Deze overgang noemen we de warmtetransitie. We willen dit om onze CO2-uitstoot in de gebouwde omgeving te beperken. Daarnaast gaat vóór 2050 de gaskraan in Groningen dicht.

Uitdaging

Het proces naar een aardgasvrij Eersel is een grote uitdaging doordat er heel veel mogelijkheden zijn. Daarom willen wij je niet alleen informeren, maar ook samen met jou nadenken over welke stappen het meest geschikt én gewenst zijn. 

Transitievisie warmte

Elke gemeente mag de warmtetransitie zelf samen met haar inwoners vorm gaan geven, middels een Transitievisie Warmte. De Transitievisie Warmte is een document, waarin de stappen naar een aardgasvrij Eersel staan beschreven. Dit geeft inzicht in de mogelijke technieken voor de woningen in onze gemeente; hoe we starten en welke technieken we nog verder moeten onderzoeken. Dit document legt dus geen maatregelen vast, maar is een denkrichting naar een duurzame toekomst voor de gemeente Eersel.