Boomplantdag Treesforall

De komende jaren wordt Eersel nog groener met ons ambitieuze plan Bos & Boom. Net als vorig jaar steunt Stichting Trees for All de gemeente Eersel bij de aanplant van duizenden bomen. Zij doen dat met behulp van donaties van eigen inwoners en ondernemers. In februari hield de gemeente Eersel samen met stichting TreesforAll weer een boomplantdag.

Samen met vrijwilligers van verschillende bedrijven, zijn er op 1 februari zo’n 1400 bomen geplant aan het Boterpad in Wintelre. Na een korte plantinstructie gingen de vrijwilligers vol energie aan het planten. Het zonnige weer en de fijne sfeer creëerden de ideale plantomstandigheden. Het nieuwe perceel bestaan uit een mix van verschillende loofboomsoorten die zich de komende jaren gaan ontwikkelen tot een gevarieerde bosrand.

Waarom zijn bos en boom zo belangrijk?

  • Ze zorgen voor een gezonde lucht en voor een fijne plek op aarde: voor mens en dier.
  • Ze dragen bij aan een grote verscheidenheid van leven. Van planten en insecten tot schimmels en bacteriën.
  • Ook hebben ze een positieve invloed op klimaatverandering. Ze halen CO2 uit de lucht én zorgen voor koelte op warme dagen.

Vanaf de start van plan Bos & Boom in 2023 zijn we nu 117.752 bomen rijker. Wil jij ook bijdragen aan de groene natuur in jouw gemeente? Op www.treesforall.nl/eersel kun jij een boom doneren.