Plan Bos & Boom

De komende jaren wordt Eersel nog groener. Er komen 400.000 extra bomen bij. Met ons ambitieuze Plan Bos&Boom gaan we het landschap versterken, bossen vergroten en onze omgeving nog groener maken. We gaan de gebieden rondom ieder dorp groener maken en meer bomen langs wegen en in parken planten. Nieuwsgierig wat we allemaal gaan doen? Je leest het hier!

Versterken landschap

Ons Kempische landschap heeft zijn eigen karakter met bosjes, elzensingels en struweelhagen. Juist dit landschap gaan we versterken, want daar profiteert de natuur enorm van. We gaan onze eigen houtsingels en struweelhagen herstellen en aanvullen met extra bomen en verdwenen elementen opnieuw aanplanten. 

Vergroten bos- en natuurgebieden

Eersel heeft al een rijkdom aan bos- en natuurgebieden en dit gaan we vergroten en verder uitbouwen. We gaan enkele ecologische verbindingszone aanleggen, zodat dieren beter van het ene naar het ander gebied kunnen overlopen. We maken gebruik van de aanleg van nieuwe natuur bijvoorbeeld in het beekdal van de Kleine Beerze en De Run. 

Vergroenen leefomgeving

Groen om je heen maakt gelukkig. We gaan daarom meer bomen aanplanten in en om onze kernen.  We laten ook in nieuwbouwplannen bomen onderdeel zijn van de vergroening.  Ook in lanen en parken planten we op verschillende plekken bomen erbij.