Ondersteuningsmogelijkheden energiekosten

Het op orde hebben en houden van je geldzaken en inzicht in je financiële situatie is belangrijk. Er zijn mensen die door hun energiekosten niet goed rond kunnen komen. Landelijk, vanuit de Kempengemeenten en vanuit de gemeente Eersel zijn er diverse ondersteuningsmogelijkheden om u hierbij te helpen.

Landelijk

In januari 2024 heropent het Tijdelijk Noodfonds Energie. Huishoudens met een lager inkomen en met een hoge energierekening kunnen bij de noodfonds terecht. Lees alle informatie op de website van het Tijdelijk Noodfonds Energie https://www.noodfondsenergie.nl/ 

Regelingen Kempengemeenten

Goedkope Energie

De Kempengemeenten werken samen met Gezondverzekerd.nl. Via Gezondverzekerd.nl bieden we energiecontracten aan onder de naam Goedkope Energie. Het energieaanbod voor inwoners van de Kempengemeenten is te bekijken via www.gezondverzekerd.nl/goedkope-energie. Als dat nodig is, kun je overstappen van energiecontract. Vind je het lastig om de juiste keuze te maken die past bij je situatie? Goedkope Energie kan u een persoonlijk advies geven voor een passend energiecontract. Je kunt hiervoor telefonisch contact opnemen via (085)303 5389.

Eenmalige energietoeslag

Inwoners uit de Kempengemeenten met een laag inkomen krijgen opnieuw een Energietoeslag. De energietoeslag bedraagt € 1.300,00. De Eenmalige energietoeslag wordt uitgevoerd door KempenPlus. Voor de voorwaarden, inkomensgrenzen en het aanvraagformulier zie www.kempenplus.com/energietoeslag.