Hulp aan Oekraïne

De oorlog in Oekraïne kent nog steeds heel veel onschuldige slachtoffers. In de eerste plaats in het land zelf, maar ook de aanhoudende stroom vluchtelingen is daar het bewijs van. Mensen die alles achter zich laten op de vlucht voor oorlog en geweld. Het einde van de oorlog lijkt nog niet in zicht. In Eersel proberen we daarom vluchtelingen bij te staan waar mogelijk.  

Please use Google Translate to put the information on this webpage in English or Ukrainian.

  • Kijk op Refugeehelp.nl. Dit is het online startpunt voor Oekraïense vluchtelingen in Nederland
  • Vragen rondom de opvang Oekraïense vluchtelingen? Mail naar oekraine@eersel.nl

Wil je ook een bijdrage leveren?

We doen er alles aan om de vluchtelingen zo goed mogelijk op te vangen. We werken daarom intensief samen met Vluchtelingenwerkgroep Eersel. Zij hebben veel ervaring met opvang en begeleiding van vluchtelingen uit andere landen.  Wil je een rol als taalmaatje of buddy van vluchtelingen in onze gemeente? Meld je aan via het aanmeldformulier op deze pagina. Vluchtelingenwerk Eersel neemt dan zo snel mogelijk contact met je op. 

Aanmeldformulier Hulp vluchtelingen Eersel

  • Eerselvoorelkaar.nl: Wil je je op als een andere manier inzetten als vrijwilliger? Kijk dan eens op ons vrijwilligersplatform Eerselvoorelkaar.nl.  Hier komt vraag en aanbod van al het vrijwilligerswerk in onze gemeente samen.