De oorlog in Oekraïne kent nog steeds heel veel onschuldige slachtoffers. In de eerste plaats in het land zelf, maar ook de aanhoudende stroom vluchtelingen is daar het bewijs van. Mensen die alles achter zich laten op de vlucht voor oorlog en geweld. Het einde van de oorlog lijkt nog niet in zicht. In Eersel proberen we daarom vluchtelingen bij te staan waar mogelijk.  

Please use Google Translate to put the information on this webpage in English(externe link) or Ukrainian(externe link).

Wil je ook een bijdrage leveren?

We doen er alles aan om de vluchtelingen zo goed mogelijk op te vangen. We werken daarom intensief samen met Vluchtelingenwerkgroep Eersel. Zij hebben veel ervaring met opvang en begeleiding van vluchtelingen uit andere landen.  Wil je een rol als taalmaatje of buddy van vluchtelingen in onze gemeente? Meld je aan via het aanmeldformulier op deze pagina. Vluchtelingenwerk Eersel neemt dan zo snel mogelijk contact met je op. 

Aanmeldformulier Hulp vluchtelingen Eersel

  • Eerselvoorelkaar.nl(externe link): Wil je je op als een andere manier inzetten als vrijwilliger? Kijk dan eens op ons vrijwilligersplatform Eerselvoorelkaar.nl.  Hier komt vraag en aanbod van al het vrijwilligerswerk in onze gemeente samen.
  • Giro 555(externe link): Een financiële bijdrage leveren kan natuurlijk ook nog steeds via Giro 555 van de samenwerkende hulp organisaties