Iedereen met een eigen eengezinswoning in de gemeente Eersel kan vanaf vrijdag 1 september gemeentelijke subsidie aanvragen voor isolerende maatregelen, een warmtepomp of een zonneboiler. De gemeente Eersel werkt graag samen met haar inwoners aan een mooiere, schonere wereld die we door kunnen geven aan de volgende generaties. Energiebesparende maatregelen zijn goed voor het klimaat, maar ook voor een prettig warm huis en een lagere energierekening!

Gemeentelijke subsidie

De gemeentelijke subsidie voor isolatie, een warmtepomp of zonneboiler kan in 2023 en in 2024 aangevraagd worden. Heb je in 2023 je huis al (deels) geïsoleerd of een warmtepomp of zonneboiler aangeschaft? Ook dan kun je met terugwerkende kracht aanspraak maken op deze subsidieregeling. Vanaf vrijdag 1 september vind je op www.eersel.nl/gemeentelijke-subsidie-energiebesparing alle informatie en uitleg hoe je deze gemeentelijke subsidie aan kunt vragen.

Landelijke subsidie

Ook vanuit de overheid zijn er subsidies beschikbaar voor het verduurzamen van jouw woning of voor het verduurzamen van het gebouw van jouw Vereniging van Eigenaren (VvE). Ben je een verhuurder, een ondernemer of ben je van plan een elektrische auto te kopen of te leasen? Ook dan kun je bij de overheid terecht voor subsidie. Meer informatie vind je op: www.eersel.nl/subsidies-vanuit-de-overheid.