De gemeente is al sinds 2015  bezig met allerlei duurzaamheidsmaatregelen in gemeentelijke gebouwen. We voorzien het gemeentehuis, sportzalen, gemeenschapshuizen en sportparken van isolerende maatregelen, ledverlichting, zonnepanelen, zonneboilers. Dat bespaart energie, we wekken duurzame energie op en het vermindert de CO2 uitstoot.

In Eersel werken we, samen met onze inwoners en ondernemers, aan een mooiere en schonere wereld. Stap voor stap proberen we onze CO2 uitstoot verder terug te dringen. Wat we niet verbruiken, hoeven we ook niet te besparen. We hebben al 21 verschillende eigen gebouwen voorzien van energiebesparende en duurzame opwek maatregelen zoals HR++ beglazing, isolatie, zonnepanelen, een zonne- of e-boiler en ledverlichting,. Een overzicht van deze gemeentelijke gebouwen vind je ook op  www.eersel.nl/gemeentelijke-gebouwen.

Wil jij ook aan de slag met jouw (huur-)woning of kantoor?

Wij helpen je graag! Op eersel.nl/duurzaamheid vind je verschillende tips en adviezen voor het verduurzamen van jouw kantoor of woning. Ook vind je hier een overzicht van energiesubsidies die zowel landelijk als gemeentelijk beschikbaar zijn.

Vragen of hulp nodig?

Onze energiecoaches Jan & Simon staan voor je klaar. Hulp van of een adviesgesprek met de energiecoaches regel je via dit formulier. Daarnaast kun je ook terecht bij www.kempenenergie.nl. Hier vind naast veel tips ook de openingstijden van het energieloket op zaterdag en diverse interessante online energieworkshops.