Het lijkt misschien vanzelfsprekend dat jongeren vrienden hebben. Toch blijkt uit de gezondheidsmonitor van de GGD Brabant-Zuidoost dat er veel jongeren in de Kempen zich (zeer) ernstig eenzaam voelen. Zij vinden het lastig contact te maken en vriendschappen op te bouwen. Daarom werken we, samen met gemeenten Bergeijk, Bladel en Reusel-De Mierden én Cordaad Welzijn met het programma Join Us, wat deze jongeren sociaal sterker maakt!

Join Us helpt en maakt jongeren sociaal sterker

In de Kempen zijn twee groepen voor jongeren tussen 12 en 18 jaar en twee voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar. Iedere twee weken ontmoeten zij elkaar. Ze kiezen en organiseren zelf allerlei activiteiten, zoals gamen, films kijken, spelletjes doen of een uitje. Er zijn ervaren begeleiders aanwezig die de jongeren helpen met het verbeteren van sociale vaardigheden en het versterken van hun zelfbeeld. De bijeenkomsten zijn in Bladel en in Bergeijk. Jongeren mogen zelf kiezen waar ze aansluiten. 

Kom erbij. Join Us!

Ben je nieuwsgierig naar Join Us? Iedereen is van harte welkom! Jongeren kunnen zich gratis aanmelden via www.join-us.nu. Daar vind je ook meer informatie en ervaringsverhalen. Op www.join-us.nu/join-us-kempen lees je de informatie over de groepen in de Kempen. 

Join Us komt voort uit Kempenbranie; welbevinden van jongeren is een van de speerpunten om ervoor te zorgen dat jongeren gezond en kansrijk kunnen opgroeien.