Verscholen in het groen van de Kempen ligt Wintelre. Een dorp waar stilte en rust nog een begrip zijn, maar ook een dorp dat bruist van leven. Wintelre  wordt omringd door de mooiste bossen en vennen en heeft prima verbindingen met Eindhoven.

De gemeente ontwikkelde aan de noordzijde van Wintelre het plan Koemeersdijk. Fase 1 van het project is bijna klaar en we starten nu met de ontwikkeling van fase 2. 

Bouwrijp maken 

Begin oktober zijn we gestart met het bouwrijp maken van de tweede fase van Koemeersdijk (Koemeersloop). Eerst gaan we de bodem saneren. Hiervoor voeren we 3500 m³ grond af naar een erkend verwerkingsbedrijf. We brengen eenzelfde hoeveelheid schone grond weer terug. Dit betekent dat er de komende twee maanden veel vrachtwagens af en aan rijden. Eind dit jaar, begin volgend jaar starten we dan met de aanleg van riolering, nutsvoorzieningen zoals leidingen voor gas, water en licht en bouwwegen. Pas daarna kan er daadwerkelijk begonnen worden met woningbouw. Al met al gaat de hele bouw zeker drie jaar duren. Al die tijd is de weg Koemeersdijk (ter hoogte van huisnummer 15) afgesloten. Het bouwverkeer kan hierdoor niet door de woonwijk naar de bouwplaats rijden.

Omleidingen 

Het bouwverkeer wordt tijdens de aangegeven periode omgeleid via Mostheuvel en Den Bijert. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen nog wel gebruik maken van de weg. Heijmans Infra B.V. uit Eindhoven voert de werkzaamheden uit in opdracht van de gemeente Eersel. Heb je vragen over de uitvoering van de bodemsanering en het bouwrijp maken? Dan kun je contact opnemen met onze toezichthouder van dit project: Joep van Lith via (0497)531300.

Woningbouw

Er komt in Koemeersdijk een heel gevarieerd aanbod aan woningen van sociale koopwoningen, rij- en hoek woningen tot tweekappers en vrijstaande woningen. Ook komen er huurwoningen die woningstichting De Zaligheden gaat verhuren.

Informatie over vrij op naam prijzen, kavelgroottes komen beschikbaar bij de start van de verkoop, dit wordt verwacht in de loop van 2022. Zodra we hier meer over weten informeren wij onze inwoners hierover. Op dit moment kan er nog niet ingeschreven worden.