Rosheuvel in Eersel

Het stedenbouwkundige ontwerp van de Rosheuvel in Eersel is tot leven gekomen. Begin april was de oplevering van de in totaal 28 woningen in diverse prijsklassen, waarvan zes woningen verhuurd worden door WSZ.

Over het plan

Uniek aan dit plan is dat gelijktijdig met de oplevering van de woningen aan de bewoners het complete plan ook woonrijp is gemaakt. De weg, parkeerplaatsen, de aanleg van groen en het speelterrein waren allemaal klaar bij oplevering.

De speelelementen in het plan zijn gekozen in overleg met toekomstige bewoners. Ook in het groen hebben we mooi rekening kunnen houden met behoud van oude bomen, met ook aanplant van nieuw groen. Bovendien is er voldoende ruimte voor waterberging, zodat de wijk ook klimaatbestendig  is.

Wethouder Steven Kraaijeveld: “Een oplevering van woningen is altijd een mooi moment. Soms kan het proces van een nieuwbouwplan erg lang lijken. Van vergunningaanvraag tot oplevering zijn er allerlei partijen betrokken die met zorg een fijne woonomgeving vormgeven. Ik ben trots op de manier waarop we dit met z’n allen doen. Dank aan alle betrokkenen en veel woonplezier gewenst aan de bewoners!”

Meer informatie over dit project vindt u via nextdevelopment.nl/project/rosheuvel-eersel.

Foto van Anneke van Sonsbeek van Van Plan