Waarstaatjegemeente

We vinden het belangrijk om te weten of onze inwoners tevreden zijn. Daarom hebben we voor de zevende keer deelgenomen aan de inwonerspeiling ‘Waarstaatjegemeente’.

Resultaten Inwonerspeiling 2022

In de periode november-december 2022 hebben alle huishoudens van de gemeente Eersel een brief ontvangen. In totaal hebben 1.171 inwoners de vragenlijst ingevuld. Wij zijn blij met deze grote betrokkenheid.

Gemeente Eersel doet het goed

De gemeente Eersel is erin geslaagd om weer op alle vier de maatschappelijke thema’s gemiddeld of bovengemiddeld te presteren ten opzichte van vergelijkbare gemeenten in Nederland.
Net als bij alle andere gemeenten in Nederland zijn de resultaten uit de peiling wat teruggelopen ten opzichte van de vorige peiling in 2020. Landelijke (politieke) issues spelen hierin mee, zo blijkt uit de open antwoorden in de peiling. Denk aan de nasleep van corona en de gevolgen van de oorlog in de Oekraïne, zoals de vluchtelingenstroom die op gang is gekomen en de hoge energieprijzen. 

Handige tips voor verbetering

Door dit onderzoek hopen wij samen met inwoners de zorg voor hun buurt en de ondersteuning vanuit de gemeente verder te verbeteren. De uitkomsten van een inwonerspeiling geven handvaten om te kunnen leren en ons beleid daarop aan te passen.
 

Meer inzicht in de resultaten

Meer resultaten bekijken? Lees dan het rapport op deze pagina. Je kunt in dit rapport ook per kern zien hoe inwoners oordelen over een bepaald onderwerp. Een groot deel van de resultaten zijn binnenkort ook terug te vinden op de website www.waarstaatjegemeente.nl. Hier kun je de resultaten van de gemeente Eersel vergelijken met andere gemeenten.