U kunt uw sociaal netwerk inschakelen om problemen op te lossen. Bijvoorbeeld: uw kind neemt de zware huishoudelijke taken van u over en/of doet voor u de boodschappen. Een handig kleinkind maakt van een bad een inloopdouche of een buurvrouw gaat met u naar stichting Wélzijn de Kempen om samen met u te werken aan sociale veerkracht.

Sociaal raadsliedenwerk

Soms lijkt het wel of er steeds meer regels en formulieren bij komen. Zie je door de bomen het bos niet meer? Is het invullen van een formulier of het begrijpen van een regeling soms lastig? Een gesprek bij Sociaal Raadsliedenwerk biedt dan wellicht uitkomst. Zij helpen je om jouw weg te vinden in de soms lastige en complexe wet- en regelgeving. Sociaal Raadsliedenwerk is gratis voor alle inwoners van de gemeente Eersel.

Leon van Lieshout is sociaal raadslid Kempengemeenten. Lees meer

Contact

Vanwege Corona vinden afspraken zoveel als mogelijk telefonisch plaats. Als u een afspraak wilt maken kunt u contact opnemen met de Afdeling Maatschappelijke Dienstverlening. Elke werkdag is er van 9 tot 11 uur telefonisch spreekuur.  

Telefoon: (0497)745544
Email: md@kempengemeenten.nl
Bezoekadres: Alleen op afspraak: Gemeentehuis Bladel  | Markt 21 | 5531 BC Bladel 
Postadres: Postbus 66 | 5530 AB | Bladel

Steunpunt vrijwilligerswerk Eerselvoorelkaar

Op Eerselvoorelkaar(externe link) kun je niet alleen terecht als je een vrijwilliger zoekt voor je vereniging of organisatie, of daar als vrijwilliger voor aan de slag wilt. Je bent op Eerselvoorelkaar ook op het juiste adres voor individuele hulpvragen. Voor jezelf of voor iemand anders. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een vraag voor een familielid of iemand in je buurt waarmee je nauw contact hebt. 

Maatschappelijk werk de Kempen

Iedereen heeft bijna dagelijks kleinere of grotere vragen. Vaak vind je hiervoor zelf een oplossing maar soms lukt dat even niet. Dat kan allerlei oorzaken hebben, zoals geldzorgen, onrust in de buurt, relatieproblemen, opvoeding of eenzaamheid. Met al je vragen en problemen kun je bij de medewerkers van Lumens terecht. 

Lumens

Maatschappelijk werk de Kempen is er voor alle inwoners vanaf 18 jaar en ouder. De hulp is gratis. Je kunt ons bereiken via (040)2193300 of aanmeldingenkempen@lumenswerkt.nl 

Meer informatie via www.lumenswerkt.nl(externe link) 

Of ben je op zoek naar