Taxbus, scootmobiel of bijzondere fiets

Wat is het?

Als blijkt dat je niet (ver) kunt lopen, fietsen of autorijden én je kunt niet met het openbaar vervoer (OV) reizen, is een vervoersvoorziening een mogelijke oplossing. Je kunt hierbij denken aan het Collectief Vraagafhankelijk Vervoer (CVV), uitgevoerd door Taxbus, een scootmobiel of een bijzondere fiets.

Vervoersvoorzieningen

Voor levering van een vervoersvoorziening zoals een scootmobiel of een bijzondere fiets, is een contract afgesloten met leverancier Welzorg. Als je een vervoersvoorziening van de gemeente in bruikleen verstrekt krijgt, ontvang je deze van Welzorg.

Taxbus www.taxbus.nl/dekempen

  • Door Taxbus is vervoer van deur tot deur mogelijk
  • Met Taxbus reis je op een eenvoudige manier binnen de regio naar bijvoorbeeld je familie of naar een winkelcentrum. Een avondje uit is ook mogelijk. Taxbus brengt je naar je bestemming, haalt je weer op en brengt je weer thuis. Als je gebruik maakt van Taxbus reis je zelfstandig overal naar toe. Je mag ook iemand meenemen tegen hetzelfde tarief dat je betaalt. Taxbus is bedoeld voor sociaal recreatieve doeleinden. Het mag niet gebruikt worden voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer en vaste ritten naar dagbesteding of dagbehandeling
  • Taxbus staat 7 dagen per week van 06.00 uur ‘s morgens tot 01.30 uur ‘s nachts voor je klaar. Alleen tijdens de jaarwisseling gelden aangepaste tijden en voorwaarden.
  • Taxbus werkt net iets anders dan een gewone taxi. Zo mag Taxbus 15 minuten eerder of later dan het afgesproken tijdstip bij je aankomen. Ook kan er tijdens de rit een stukje worden omgereden om andere reizigers op te halen of weg te brengen. Daarom is Taxbus goedkoper dan de gewone taxi.
  • Je kunt maximaal 5 OV-zones reizen vanaf je woonplaats. Per zone betaal je zelf een bedrag dat overeenkomt met de tarieven van het openbaar vervoer.
  • Per jaar kun je maximaal 700 zones reizen.

Contact

Wil je weten of je in aanmerking komt voor een pas voor gebruik van de Taxbus? Vul dan het contactformulier in.

Contactformulier Wmo

Heeft deze informatie je geholpen?