Dankzij de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) kun je zo lang mogelijk zelfstandig wonen, leven en meedoen in de maatschappij. De gemeente is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wmo.

Onze werkwijze

Je kunt met vragen of zorgen over anderen terecht bij het Wmo team. Samen kijken we welke mogelijkheden of praktische oplossingen er bij jou passen. Dit gesprek is bij je thuis zodat de Wmo-consulent een goed beeld krijgt van je vraag en je situatie. Eventueel zijn je gezinsleden hierbij. Met de Wmo-consulent bepaal je wat de meest passende oplossing is voor jouw hulpvraag. We werken hierbij samen met andere instanties.

Soorten Wmo-voorzieningen

Blijkt uit het gesprek met de Wmo-consulent dat je beperkingen hebt die je belemmeren en waar je geen eigen oplossing voor hebt? Dan kan het Wmo team een voorziening inzetten. Dit kan een tijdelijke of langdurige oplossing zijn, afhankelijk van jouw situatie en behoefte. Voor de meeste voorzieningen betaal je maandelijks een eigen bijdrage.

Contact

Wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagmorgen tussen 08.30 en 12.00 uur via (0497)531300. Op woensdagmorgen is het Wmo loket gesloten. Je kunt ook het Wmo contactformulier invullen. De gemeente neemt contact met je op.
Voor vragen over werk en inkomen kun je bij Kempenplus(externe link) terecht via (0497)331200 of info@kempenplus.com