Wat is het?

Als blijkt dat u niet (ver) kunt lopen, fietsen of autorijden én u kunt niet met het openbaar vervoer (OV) reizen, is een vervoersvoorziening een mogelijke oplossing. U kunt hierbij denken aan het Collectief Vraagafhankelijk Vervoer (CVV), uitgevoerd door Taxbus, een scootmobiel of een bijzondere fiets.

Zorg in natura

Voor levering van een vervoersvoorziening zoals een scootmobiel of een bijzondere fiets, is een contract afgesloten met leverancier Welzorg. Als u een vervoersvoorziening van de gemeente in bruikleen verstrekt krijgt, ontvangt u deze van Welzorg.

Persoonsgebonden budget

Een persoonsgebonden budget is een geldbedrag waarmee u zelf zorg of een voorziening inkoopt. U ontvangt het geld van het pgb niet op uw eigen rekening. De Sociale Verzekeringsbank (SVB) ontvangt het pgb en betaalt daarmee de zorgverlener(s) van uw keuze. Meer informatie vindt u op svb.nl/pgb.

Voorwaarden pgb

Als u in aanmerking wilt komen voor een persoonsgebonden budget, moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet u bijvoorbeeld het pgb goed kunnen beheren en moet u met het pgb veilige en goede ondersteuning inkopen.

Taxbus www.taxbus.nl/dekempen

  • Door Taxbus is vervoer van deur tot deur mogelijk
  • Met Taxbus reist u op een eenvoudige manier binnen de regio naar bijvoorbeeld uw familie of naar een winkelcentrum. Een avondje uit is ook mogelijk. Taxbus brengt u naar uw bestemming, haalt u weer op en brengt u weer thuis. Als u gebruik maakt van Taxbus reist u zelfstandig overal naar toe. U mag ook iemand meenemen tegen hetzelfde tarief dat u betaalt. Taxbus is bedoeld voor sociaal recreatieve doeleinden. Het mag niet gebruikt worden voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer en vaste ritten naar dagbesteding of dagbehandeling
  • Taxbus staat 7 dagen per week van 06.00 uur ‘s morgens tot 01.30 uur ‘s nachts voor u klaar. Alleen tijdens de jaarwisseling gelden aangepaste tijden en voorwaarden.
  • Taxbus werkt net iets anders dan een gewone taxi. Zo mag Taxbus 15 minuten eerder of later dan het afgesproken tijdstip bij u aankomen. Ook kan er tijdens de rit een stukje worden omgereden om andere reizigers op te halen of weg te brengen. Daarom is Taxbus goedkoper dan de gewone taxi.
  • U kunt maximaal 5 OV-zones reizen vanaf uw woonplaats. Per zone betaalt u zelf een bedrag dat overeenkomt met de tarieven van het openbaar vervoer.
  • Per jaar kunt u maximaal 700 zones reizen.

Contact

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een pas voor gebruik van de Taxbus? Vul dan het contactformulier in.

Heeft deze informatie je geholpen?